Die harige langsnoet lig weer sy kop!

Jan 25th, 2015 by
41 kommentare | Lees kommentare
© 2019 Vaandeld Uitgewers

Ek is al dikwels daarvan beskuldig dat ek, soos ‘n ashoopdonkie, te verdraagsaam, te lankmoedig en te geduldig is; maar selfs ‘n ashoopdonkie bereik soms die punt wat hy nie anders kan as om dan en wan ‘n kakebeenhou te skop nie! En ek is jammer om te sê, maar hierdie ashoopdonkie het nou daardie punt bereik. Genoeg is genoeg!

Dieselfde ding het ‘n klompie jare gelede op ons vorige webtuiste  gebeur. Ek wou destyds, net soos vandag, nie soos vele ander sogenaamde “regse of volksgerigte” webtuistes, kommentare waarmee ek nie saamstem nie, summier blokkeer of afgooi nie. My standpunt was en is nog steeds dat elkeen die geleentheid gegun moet word om sy sê te kan sê wat dan tot gesonde en opbouende debatvoering kon lei.

Maar destyds het daardie vergunning spoedig tot gevolg gehad dat alle perke van ordentlikheid net eenvoudig oorboord gegooi is en kommentare het ontaard in niks anders nie as ‘n sinnelose getwis, persoonlike beledigings, oor en weer beskuldigings, uitskellery en die skaamtelose gebruik van onwelvoeglike en vuil taal — dikwels nog in dieselfde asem as wat Bybelverse aangehaal is.

Ek het toe in ‘n boodskap mooi gevra dat dit asseblief gestaak moet word, anders sou ek verplig wees om sekere bydraes te sensor.

Die gevolg van daardie pleidooi was dat die riooldamwal in my vermeende ou volkie se hart gebreek het en ek oorstroom is deur ‘n stortvloed anonieme smerige e-posse, middernaglike oproepe, vervloekinge, ens., ens. — soveel so dat ek naderhand verplig was om my jare lange selnommer te verander net om van die besweerders ontslae te raak!

En soos dit nou vir my lyk, het dieselfde langsnoet otjie onlangs weer sy liederlike, harige kop op Vaandel Uitgewers se webtuiste kom uitsteek. En sy vieslike gesnotter het nou die punt bereik waar ek nie anders kan as om te sê nie, “tot hiertoe en nie verder nie!” (Laat my egter dadelik byvoeg, in hierdie mandjie is daar net enkele vrot appels).

Die vraag is: wie is wie en wat is hulle en hoe het hulle hier beland?

Onder die talle e-posse wat ek van ongelukkige en beswaarde lesers ontvang het, was daar ook een van ‘n goeie vriend (‘n oud-lid van Nasionale Intelligensie). Ek haal hom graag aan:

“Dis maklik om hierdie “vrot appels” uit te ken — hulle is die sleghalters, skuim en opdrifsels van ons samelewing (en dit sluit in alle regeringsagente); dis hulle wat betaal word om juis moeilikheid, tweedrag en verdeeldheid onder ons mense te stook. Oor die laaste twee dekades het hulle soos maaiers uit ‘n verrotte karkas op elke behoudende volksgenoot se webblad en FB toegesak om dit te bevuil. Ingesluit in hul pakket was ook hul hanteerders se opdrag om in hul kommentare kwistig walglike en onwelvoeglike taal te gebruik, veral woorde wat van onder die buikgord gehaal word. En hierdie uitvaagsels verwelkom dit natuurlik, want vuil taal vorm deel van hulle daaglikse gespreksvoerings…”

Nou is my vraag: hoekom het hierdie smetterigheid ons eers werklik na 1994 getref? Is dit omdat die Sensuurraad hierdie maaiers tot in daardie stadium onder bedwang gehou het? Of is my NI vriend dalk reg: dit was nog maar altyd in hulle aard om so te wees?

Uit ondervinding weet ek egter ook dat daar by “my mense” in die goeie verlede nog altyd ‘n soort ingeboude ordentlikheid was; ‘n morele hoë grond waar Ma jou mond met blouseep bygedam het as jou tong net ‘n woord met ‘n walmpie laat uitglip het.

Die opkoms van die swart barbaar het gewis en seker ook sy bydrae gelewer tot ons blankes se sedelike en morele verval. En miskien het my oorlede pa se profetiese woorde uiteindelik waar geword toe hy (lank voor die Reënboognasie se verskyning) gewaarsku het:

“As ons ooit met die swarte moet vermeng, weet dan, daar bestaan nie ‘n leer waarmee hy boontoe tot op jou vlak kan klouter nie. Vir hom is daar net één koers — ondertoe, en in sy afwaartse tog sal hy die inkruipers en peskoppe (soos betaalde agente) in ons samelewing met hom saamsleep tot daar waar hy in die vuil, stinkende slyk, modder en sy eie drek rondploeter!”

Hierdie uitlating laat my nogal dink aan wat ‘n wyse ou oom eendag gesê het:

“Bergpieke is die woonplek van die arend, terwyl die rot, veldmuis, bloedsuier en ander ongediertes van die veld aan die voet van die berg moet rondskarrel op soek na iets om te vreet — en dié kere wat hulle per ongeluk die pieke bereik, was net wanneer die arend hulle op sy vlerke daarheen gedra het. Maar wat die vernielsugtige ongediertes nie geweet het nie, is dat hulle verblyf daar van korte duur sou wees, want sonder uitsondering is hulle deur die arend verskeur en verslind…”

‘n Honderd jaar gelede al het sy Majesteit deur die diens van sy profeet, Nicolaas, voorspel dat die liberale skuim en opdrifsels onder ons (net soos die arend) nog eendag die nuttelose, vernielsugtige rot na ons verhewe tuiste op die bergpieke sou karwei, maar pleks daarvan om die arend se voorbeeld te volg, sou hulle ons nes aan hom afstaan, hom pamperlang, vertroetel en spekvet gevoer totdat daar nie meer plek vir ons almal in die nes is nie en hy ons dan sal probeer uitsmyt.

Maar wat die rot en die liberale opdrifsels nie weet nie, of liewer, nié wil weet nie, is dat dieselfde profeet ook voorspel het daar nog ‘n dag sou aanbreek wanneer die arend weer sy instinkte sal volg en hulle genadeloos aan boud en blaaie gaan skeur!

Soos ek reeds gesê het, ek wou graag aan elkeen op my webtuiste “vryheid van spraak” gee. En sou hulle met iemand verskil of nie saamstem nie, kon hul dit met die nodige feite en bewyse weerlê, sonder om mekaar in die hare te vlieg.

Ek aanvaar dat baie van my volksgenote oor veel groter insig, kennis en wysheid beskik as wat ek kan hoop om in die tydjie wat ek miskien nog gespaar word, op te doen. Daarom het ek ‘n oop gemoed, luister ek graag na alles wat my kant toe kom, en sou ek oor iets twyfel, verwerp ek dit nie summier nie, want baie dinge wat ek in die verlede as “verkeerd”, “dwaasheid” of selfs “sonde” beskou het, is vandag vir my evangelie. Daarom het ek geduld met medevolksgenote wat na my beskeie mening nog in die “duister” verkeer oor dinge waarvan ek reeds oortuig is, omdat ek self  eens op ‘n tyd daaroor in die “duister” was.

Ek bevind my nog in die ondermaanse waar ek verplig is om daagliks te swoeg en te stry net om te kan oorleef; maar genadiglik het ek jare gelede ‘n Kompas ontdek wat aan my die Ware Noord aangedui het. In die tyd van Moses en die aartsvaders was net enkele persone soos engele boodskappers en die profete, bevoorreg om so ‘n Kompas by hulle te hê, en dit was dan ook hulle plig om te sorg dat die ganse volk daarmee op koers gehou word. Maar, net soos vandag, het die volk hardkoppig bly afdwaal, bly verdwaal om aanhoudend in die modder- en slikpoele vas te val.

In hierdie ondermaanse blyplek het ons egter ook daaglikse behoeftes en node. En die Kompasdraers het dikwels ook opdrag gekry om ons ook hieroor in te lig, leiding te gee en te waarsku wanneer en hoe om voor te berei vir onheile wat aan die kom is. Soms was dit so erg dat sy Majesteit, die Almagtige, Self moes ingryp.

Ten slotte. Die volgende toneeltjie het hom vroeg een oggend in 1996 voor my afgespeel, pas nadat ek wakker geword het — en ek onthou nog dat terwyl ek dit haastig neergeskryf het, het ‘n oorstepende blydskap van my besit geneem, byna asof ek die heerlike verlossing wat op ons wag, eerstehands ervaar het. (Hierdie gebeurtenis en ‘n droom wat ek in 1966 gehad het, was later die inspirasie vir die skryf van die roman Teen die aand sal dit lig word):

“Daar op die vlaktes van Prieska waar ons in ons duisendtalle saamgekom het om ons vryheid te vier, was daar geen uitbundige gejuig by die gloed van hardekoolvure nie, geen boeremusiek of ’n vrolike opskop terwyl die bloedbevlekte Vierkleur op die steil koppie noordoos van Prieska teen die vlagpaal regs van die kokerboom gehys is nie, want in elke oog was daar ‘n verborge pyn; blink druppels wat ’n swart verbrande aarde weerkaats — verwoeste plase, stede, dorpe, leë plekke in die huis, in die familie-, in die vriendekring — maar daar was ook ’n rou, verskeurde volkshart.

En onder daardie vlag het ons weer onthou:

En ons het hier by die Groot Rivier — net soos Israel van ouds daar by die riviere van Babel, bitterlik geween terwyl ons gedink het aan die ou Republieke:

Die lied het opgestyg oor die Karoostilte, oor die waters van die Oranje, die ver kamme van die Doringberge en die blou van onse God se hemel:

41
Leave a Reply

avatar
1800
27 Comment threads
14 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
23 Comment authors
TheoCarine LombardJan BritsMartin van WieringenDanie Smit Recent comment authors
  Subscribe  
nuutse oudste gewildste
Stel in kennis van
Dirk Albers
Guest

Adriaan, dankie vir n artikel wat ons almal weereens BAIE diep laat dink ! Wanneer mense hap na mekaar, probeer ek dieper kyk, en soos jy, probeer ek n persoon altyd die voordeel van die twyfel gee. Die gemiddelde blanke n hierdie land, op hierdie tydstip, is n DESPERATE wese ! Hy/sy weet nie of hy/sy volgende maand nog n werk gaan hê nie. Ons weet nie of ons vanaand by die huis kom, en met pangas, byle en strykysters dood gemaak gaan word nie. Ons weet nie of iemand, ( Van Nigerië ? ), ons bankrekening leeg gaan steel… Lees Meer »

Jan
Guest
Jan

Aan al die vaandel medegenote, met al die dinge wat gebeur het wil ek tog n bydra lewer, ek praat nie graag oor my ervaringe nie, maar daar is iets wat ek voel ek moet deel, veral met die vaandel wat die Israel volk se belange op die hart dra, daar is nou n baie lelike element wat sy kop uitsteek, maar dis eintlik uitstekende nuus, dit beteken meer en meer mense staan nader aan die God se koningkryk en sy waarheid en satan en sy agente doen alles in hulle vermoe om dit te probeer vernietig. Ek wil n… Lees Meer »

Marellus
Guest
Marellus

Wat ‘n wonderlike getuienis.

johann cronje
Guest
johann cronje

Adriaan, Ek wil graag iets byvoeg na aanleiding van jou verwysing na die “rot en liberale opdrifsels” en dit wat hulle aan ons land en volk gedoen het. Na ek jou skrywe gelees het onthou ek skielik die skrifgedeelte – “Die volk wat Ek vir My geformeer het, hulle sal my lof verkondig”. Jes 43:21 en dan ook die opdrag van ons Koning – 2 Kor 6:14 – “Moenie in dieselfde juk trek saam met ongelowiges nie, want watter deelgenootskap het die geregtigheid met die ongeregtigheid, en watter gemeenskap het die lig met die duisternis?” Suid Afrika besluit om ‘n… Lees Meer »

johann cronje
Guest
johann cronje

Adriaan vervolg – Die referendum oor ‘n nuwe grondwet is op 2 November 1983 goedgekeur waarin die wit bevolking die geleentheid gegee was om die Grondwet van 1983 goed te keur of te verwerp.(met ander woorde – oortree ons nou maar die opdrag van 2 Kor 6:14 ?). Soveel leuens en leê beloftes is gemaak om die volk se naïewiteit en ongeloof aan te spreek. Hierdie grondwet het die Driekamerparlement, waarin bruin en Indiër Suid-Afrikaners verteenwoordig sou word in aparte parlementêre kamers goedgekeur, terwyl swart Suid-Afrikaners nie verteenwoordig sou bly. Die referendum het geslaag met 66,3% van die kiesers wat… Lees Meer »

Arnold de Beer
Guest
Arnold de Beer

Verwyder onvoorwaardelik enige onsmaaklikke kommentare. Deur hulle te laat verskyn, laat die plaser daarvan ‘n oorwinning behaal, maak nie saak wat die reaksie daarop is nie. Sy gif het getref.
Dankie vir ‘n pragtige boodskap Adriaan. Ek wil pleit vir meer skrywes uit jou pen.
Veral wat betref die voorspellings van Oom Siener van Rensburg.

Edmund
Guest
Edmund

Hallo oom Adriaan en Arnold.
Kyk gerus hierdie video en sien die stam van Juda.

https://www.youtube.com/watch?v=GayzraF7g7Uters

Arnold de Beer
Guest
Arnold de Beer

As Hitler nog sowat vyf of tien jaar gewag het, sou hy alles wat hy beplan het, deurgevoer het.

Besoeker
Guest
Besoeker

Arnold, nou redeneer jy soos ‘n hoender wat reken dat hy meer vryheid by Nandos as KFC sou gehad het.

Willem
Guest
Willem

Sjoe! Hoe gouer hoe beter…my geduld is op!

Francois Louw Fanie
Guest
Francois Louw Fanie

Sela.

Barry62
Guest
Barry62

Adriaan baie dankie vir jou nuwe artikel op die blog. Ek het maande laas iets geplaas omdat ek nie deel wou wees van die provocateurs nie. Ek merk dat ons mekaar bloedig aanval oor ons seining en verklaring van die Woord, as iemand van ons verskil wil ons hulle kruisig. Ek wil graag my geskiedenis hier gee van hoe ek tot die besef gekom het van my Israel identiteit. Dit het 3 jaar geneem maar dat YHWH n broer op my pad gestuur het met die liefde van Yahshua in hom en nooit het hy kwaad geword of my godsdiens… Lees Meer »

Barry62
Guest
Barry62

En met al die liefde van Yahshua vat hy oor by my vriend en ek begin hierdie weg te stap nou al 20 jaar. Op my pad het ek net liefdevolle Israeliete ontmoet, eerste was Adriaan ongeveer 1993 wat n brandende liefde vir YHWH het, Ds Wessel wat deur moeilike omstandighede sy Elohim ten volle vertrou. Nerens het hierdie manne en vroue ooit sy mede broer gevloek of beledig, sy tipe van godsdiens in iemand se keel probeer af forseer, maar eerder het hulle die vrugte ten toon gestel wat ek begeer het. Dit is die vrugte wat YHWH wil… Lees Meer »

Theo
Guest
Theo

Haai Barry Heeltemal reg! As dit die Naam is vir Jesus dan is dit reg maak nie eintlik saak nie? Solank ons belei dat Hy, Die Seun van Die Mens, Die Lam wat soos ‘n mensekind lyk op Die Troon heers en Hy die Lam is die Eerste en Die Laaste soos Hy self sê, Hy dan die helder morester né. Soos julle Hom noem vir Jesus Christus en ons stem dat Hy aan die Kruis vir ons sondes gesterf het en net alleenlik deur sy Bloed word ons gered, ons stuur die Verlossingsboodskap uit wat die belangrikste is van… Lees Meer »

AntSan
Guest
AntSan

Sjoe dit was omtrent ‘n tweede Bloedrivier Adriaan. Glo nie bedoeling van Vaandels was om in geloofs bakleiery betrokke te raak nie? As die twee houte wat bymekaar gevoeg word, dat geen las gesien kan word nie, hierdie geloofs groepe is, sal dit voorwaar ‘n wonderwerk wees wat net deur God bewerkstellig kan word.

johann cronje
Guest
johann cronje

Edmund,
Goeie dag en sommer ook welkom. Die video wat jy na verwys is heel indrukwekkend maar verteenwoordig nie ‘n skriftuurlike waarheid nie. Ek sal baie graag vir jou wou laat kennis maak met die ware Juda en ook waar hulle hulself in vandag se wêreld bevind. Kontak my asb by sionswaarheid@gmail.com
Israelgroete

Lien
Guest
Lien

Johann Cronje – Sal jy asb weer jou e-pos adres gee, die pos kom terug na my toe!!!!
Dankie

Marellus
Guest
Marellus

Wat Israel was sal my volk word,
sy lendene met God omgord…..

Ons is gewond, maar oor die wond
vloei die gesalfde morestond;

ons is gebuig, maar uit die smaad
vlam die gevlerkte daeraad.

Deernis-deurdrenk van weerloos ly,
deur smart tot wordingswil kasty,

puur uit ons pyn die roepingslig
waar wolkkolomme nasies rig….

Wat Israel was, sal my volk word,
sy lendene met God omgord.

In republiek wat ons verklaar
anker Sy droom van duisend jaar;

– G.A Watermeyer

Besoeker
Guest
Besoeker

Skote Petoors! Roerende en wyse woorde wat boonop die lendelam seepkiste onder die gesaghebbende skobbejakke en ander gewoontemisdadigers se walglike agterente uitskop. Dis net tranerige kraalogies en bewerige snorbaarde waar mens kyk. Hier is nog ‘n resitasietjie vir dié kosbare oomblik:

‘Dat liefde so tot haat kon skif.
Liefde wat tóg vol goue room was.
Haat wat sulke dun wei-water is…’

– NP Van Wyk Louw

Besoeker
Guest
Besoeker

Met betrekking tot die puik ‘Ebola – Die gees van verskrikking?’ artikel waarvan die kommentare ongelukkig weens godsdienstige rampokkery gesluit is: Hou gerus ook die verspreiding van H7N9 in Asië dop.

johann cronje
Guest
johann cronje
Ben
Guest
Ben

waar wolkkolomme nasies rig…

JB
Guest
JB

Ek sien juis die afgelope week sulke reusagtige wolke wat oor Johannesburg al hoe hoër styg. Ek kon sien hoekom Pierneef die wolke so geskilder het.

Harige Langsnoet
Guest
Harige Langsnoet

Wonder of Niklaas Van Rensburg, Paulus se skrywes met minagting verwerp het? Wonder ook of die Siener, soos die gees van die AntiChris, ontken het dat God in die vlees gekom het? Ook Wonder ek of Siener V Rensburg Hell toe is omdat hy nooit God se NAAM, YHWH, geheilig het nie? Ook wonder ek of Siener die meerderheid in n verkeerde saak sou volg?

Besoeker
Guest
Besoeker

Jy kan dit net sowel vir ‘n geïndoktrineerde leep-oog Islamiet gaan vertel, jy sal geen langsnoet otter haar af-maak nie. Hy sal jou dood slaan met sy Koran. Daar is mos belonings en verversings wat wag sien.

Leonor Bosman
Guest
Leonor Bosman

Evkom het gelukkig beurtkrag afgelas. Ek is skoon verlig.

Dirk Albers
Guest

Johann, ek stem saam met jou, dat een van die blankes in hierdie land, se grootste foute/sondes, was om met die subras-barbare in dieselfde juk te trek, en politiek-politiek met hulle te speel. Siener het gesê, n emmer bloed val om, en spat tot in die Kaap ! Vriende, weet julle, om iemand dood te maak, moet jy hom/haar/dit kan haat. Daar is geen ander manier nie. Nou weet ek ook, daar is mense wat te ” heilig ” is, om sulke vuil werk te doen. Jahweh van die Leërskare, is besig om ons almal deur te kyk. Hy moet… Lees Meer »

Marellus
Guest
Marellus

Vir enige regsgeleerde wat hierdie lees, My vraag is dit : 1) Mense is aangekla in Den Haag vir ‘crimes against humanity’ vir volksmoord in Rwanda. 2) Mense is ook so aangekla vir vergrype in Yugoslavia (Engelse spelling). 3) Hoe kan die Boer/Afrikaner hierdie ‘precedents’ op homself toepas ? 4) Die VSA erken nie vir Den Haag se howe nie – is dit ‘n probleem ? 5) Sal die huidige S.A-regering onder die jurisdieksie van Den Haag val ? 6) Indien so, en die huidige regering eerbiedig geen regsbeslissing van Den Haag nie, kan die etniese groep wat ‘n “ethnic-cleansing”… Lees Meer »

Besoeker
Guest
Besoeker

Jy ‘mis’ wat presies die Roomse statuut is waaruit die Internasionale Strafhof gebore was.

Marellus
Guest
Marellus

Kudos.

Patriot
Guest

More Oom Adriaan – Oom het nog nie vergeet van die berig oor die perdekommando met die vierkleure vanaf Bloedrivier tot by Lichtenburg nie – ek is effens bekommerd want ons tyd raak bietjie min en ons het dringend fondse nodig , siende dat die vetrek datum alreeds die 28ste Februarie 2015 is.

Dirk Albers
Guest

Leonor, ( die ware persoon), dankie dat jy ons almal weer terug bring aarde toe, tov die sogenaamde internasionale reg oor minderhede, en al die ander FOPSPENE, wat die sogenaamde ” leiers, ” gereeld opdis, om die Boerevolk, EN hulle blanke vriende, bang en onder beheer te hou ! Slegs as ons die geestelike dimensie in al hierdie dinge, kan insien en verstaan, kan dinge begin om enigsins sin te maak. En slegs dan, kan die indiwidu, REG bid, en REG optree. Die ” Apartheids-volk, ” is LANKAL tot die dood, en/of algehele uitwissing, verdoem deur die HELE wêreld, en… Lees Meer »

Danie Smit
Guest
Danie Smit

Baie dankie vir die uitstekende plasing.

Danie Smit
Guest
Danie Smit

Enige iemand kan my reghelp, u is vry. Ek praat onder korreksie. Het siener nie gepraat van die Engelse wat ons land gaan verlaat nie.Lyk my dit is aan die gebeur. Hier is ‘n skakel. Die advertensie maak gereeld sy verskyning op my facebook.

http://www.philipgamble.co.uk/seminars

Philip Gamble & Partners op facebook

Dirk Albers
Guest

Adriaan, ek dink hier is n praktiese oorweging ook nl. Hulle sal weet daar is n skip, en/of skepe wat beskikbaar gestel is, so, watter hawe kan die vinnigste bereik word as jy vir jou LEWE vlug ? En dit, weg van KWAAD Boere, wat die Banvloek van Yahweh, onder Sy instruksie, uitvoer ! Dit is opmerklik dat Siener van n skip/skepe praat, en nie van vliegtuie nie ? My interpretasie is dat daar so baie uitvaagsels gaan wees, dat vliegtuie nie toereikend sal wees nie. ( Miskien het die Boere teen daardie tyd, al die lughawens al toe gemaak… Lees Meer »

Besoeker
Guest
Besoeker

Ek wil nou nie jou edele sending ontspoor nie Rambo, maar as jy dink dat daar enige gevangenisse vir jou in die tronke gaan sit en wag om afgemaai te word, is jy ‘n groter mongool-kind as wat ek vermoed het. Jy haal seker deur jou mond asem. Die tronkdeure gaan eerste oopgegooi word, die moordenaars en verkragters gaan bewapen word en in moordbendes opgeneem word. Dis hoe dinge in die regte wêreld werk.

Jan Brits
Guest
Jan Brits

Eskom lifts veil on doom at cabinet briefing Feb 01 2015 19:57 Yolandi Groenewald, City Press Johannesburg – Cabinet has been briefed by Eskom about the risk of a total national electricity blackout – and the US embassy in Pretoria has drawn up an evacuation plan partly designed to get its staff out safely if the lights go off in South Africa once and for all, reported Fin24’s sister publication City Press on Sunday. Senior government sources told City Press that Eskom late last year presented a bleak picture of what would happen if load shedding failed and the system… Lees Meer »

Carine Lombard
Guest
Carine Lombard

Wat n wonderlike slag met woorde het jy nie. Ek geniet al jou skrywes en insigte.

Baie dankie en doen so voort